Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 150 min. Skal hvile, kød: 15 min. Kogetid, sauce: 3-4 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 8 personer.
# Ingredienser
til Vildsvinebov, stegt
3 kg vildsvinebov
5 enebær
50 g smør
3 dl (vildt)bouillon
Krydderurtebuket: persille, laurbærblad, timian
Sauce:
stegesky
2 dl (vildt)bouillon
1 dl (tør) portvin
1½ spsk hvedemel
20 g smør
salt og peber
*
Sådan laves Vildsvinebov, stegt
1. Befri boven for sener og hinder.
Gnid den med knuste enebær, salt og peber.
2. Smelt smørret i en stor stegegryde og brun boven på alle
sider.
Hæld 3 dl bouillon i gryden, læg krydderurtebuketten ved og
lad kødet stege mørt under låg ved svag varme ca 2½ time.
3. Tag kødet op og læg det på et varmt fad.
Pak alufolie om og dæk med et viskestykke.
Lad kødet hvile 10-15 min.
Skæres det for tidligt ud, mister det for meget saft.
Sauce:
4. Si stegeskyen ned i en gryde, skum den for fedt og tilsæt
2 dl bouillon samt portvin.
Bring saucen i kog og lad den koge 3-4 min. for god varme
uden låg, til alkoholen er fordampet og vinsmagen koncentreret.
5. Gnid hvedemel og smør sammen til en smørbolle og pisk den
i saucen.
Lad den atter koge op, smag til med salt og peber og kog den
nogle min.
Anretning:
Læg et snit langs bovens flade side og løsn benet med små
snit med en skarp kniv.
Vrid benet ud.
Skær skiver af stegen og læg dem på et varmt fad.
Server saucen til.
Tips: Halve, kogte æbler med Rønnebærgelé
er klassisk tilbehør til vildt.
Pillekartofler samt Waldorfsalat eller
Kastanjer,
bouillonkogte er også godt til.
Saucen kan smages til med rønnebærgelé eller med lidt
roquefortost.
Smørbollen kan erstattes af 1 dl piskefløde.
Boven kan udbenes, inden den steges.
Få evt. vildthandleren til at gøre det, men få benet med til
kraft.
Vildtbouillon
kan koges af ben, afpuds og ureelt vildt, som fås billigt hos vildthandleren.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se udskæring
af vildsvin
Se alle de bedste opskrifter med Vildsvin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------