Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Marinering: mindst 4 timer Stegetid: 15-20 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vildsvinekotelet, marineret
4 tykke vildsvinekoteletter (à ca 150 g)
salt og peber
Marinade:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl olie
½ dl rødvin eller 2 spsk rødvinseddike
2 tsk dijonsennep
3-4 enebær
1 lille kvist rosmarin eller ½ tsk tørret
50 g smør til stegning
Sauce:
1½ dl (vildt)bouillon
1 dl piskefløde
*
Sådan laves Vildsvinekotelet, marineret
1. Læg koteletterne i et halvdybt fad.
Marinade:
2. Pil skalotteløg og hvidløg og del begge dele et par
gange.
Rør dem sammen med olie, vin (eddike) og dijonsennep og
tilsæt letknuste enebær og rosmarin.
3. Hæld marinaden over koteletterne og lad dem marinere
køligt mindst 4 timer.
Vend dem et par gange under marineringen. (eller brug en
stegepose).
Koteletter:
4. Tag koteletterne op af marinaden og tør dem.
5. Varm smørret godt på en pande.
Krydr koteletterne med salt og peber steg dem 5-7 min. på
hver side ved ikke for stærk varme.
Læg dem på et varmt fad og lad dem hvile tildækket i 5 min.
Hviletiden er vigtig, den er en del af stegeprocessen.
Sauce:
6. Kog panden af med bouillon.
Tilsæt piskefløde og lad saucen koge godt igennem.
Smag til med salt og peber. Server saucen til koteletterne.
Tips: Pillekartofler, Kartofler, råstegte
eller Annakartofler
passer til.
Stegte æble- eller pærebåde, Rødkål, fransk, Sveskekompot og Tranebær, rårørte
kan serveres til.
I stedet for sauce kan man servere Kartofler, bagte med fx Hvidløgssmør.
Små stykker kød, som fx koteletter, skal ikke marinere for
længe.
Er kødet fra et ungt dyr, er et par timer nok, fordi
marineringen her sker af hensyn til smagen.
Se udskæring
af vildsvin
Se alle de bedste opskrifter med Vildsvin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------