Det ureelle kød fra
dyrevildt er glimrende til ragout'er eller gryderetter. Det samme gælder
hjerte, tunge og lever fra vildt samt ældre vildtfugle, der har svært ved at
blive møre ved stegning.
Der er mange gode
ting i Vildtgryden, der sagtens kan serveres som gæstemad.
Til 6 personer.
Marineringstid: 2 døgn. Tilberedningstid: ca 1¼ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
750 g vildsvinekød
uden ben (bov eller nakke)
Marinade:
3½ dl hvidvin
1½ dl vineddike
1 fed hvidløg
2 kviste timian
eller 1 tsk tørret
2 laurbærblade
3-4 blade salvie
eller ½ tsk tørret
4 hele peberkorn
2 tsk salt
Desuden:
2 gulerødder
2 løg
2 spsk hvedemel
50 g smør
2 dl cremefraiche
evt. kulør
* Tilberedning
1. Skær kødet i små
stykker og læg dem i en skål.
2. Bland alle
ingredienserne til marinaden og hæld den over kødet.
Rør så kød og
marinade blandes godt.
Dæk skålen til og
stil den koldt to døgn.
3. Skrab
gulerødderne og skær dem i skiver.
Skær de pillede løg
i skiver.
4. Tag kødet op af
marinaden og lad det dryppe godt af.
Vend det derefter i
melet.
5. Varm smørret i en
tykbundet gryde.
Brun kødstykkerne
godt heri.
Kom gulerødder og
løg i gryden og lad dem svitse med få minutter.
Kom timian og
laurbærblad fra marinaden i gryden.
Si marinaden, mål 3
dl op og hæld det i.
Læg låg på og lad
retten snurre i ½ time.
Rør af og til, så
retten ikke brænder på.
6. Rør creme fraiche
i og lad det snurre yderligere et kvarter, eller til kødet er mørt.
Smag til med salt og
peber og tilsæt evt. lidt kulør.
Kogte kartofler eller kartoffelmos serveres til.
Kogte grønne bønner
og en salat er også godt tilbehør.
Tips:
Retten kan tilsættes
250 g skivede champignon som smørristes inden de kommes i sammen med cremefraichen.
Hvis ragout'en
virker for tynd, kan den jævnes med lidt mel til sidst.
Server en af vores
salater til.
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en
grøn salat HER
En rødkålssalat kan også
serveres til, se
opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info