Vi har fundet dine nye kagefavoritter! Disse små, lækre
kagebomber er nemlig fyldt med det bedste af det bedste - chokoladecreme og
glasur med kaffe og kakao
Tilberedningstid:
ca. 1 time. Bagetid: 5-6 min. Ikke fryseegnede
Se også Valnøddekage
med chokoladeglasur nedenfor
# Ingredienser:
3 æg
125 g sukker (1½ dl)
1 spsk vand
50 g hvedemel (knap
1 dl)
50 g kartoffelmel (¾
dl)
½ tsk hjortetakssalt
Kagecreme:
2½ dl piskefløde
150 g mørk chokolade
1 æggeblomme
Glasur:
200 g mørk chokolade
1-2 spsk olie eller
smeltet palmin
100 g flormelis (2 dl)
1 tsk kakao
lidt stærk kaffe
* Tilberedning:
1. Begynd med kagecremen som skal stå i køleskab mindst 4 timer:
hæld fløden i en lille tykbundet gryde og
bræk chokoladen i
mindre stykker heri.
Smelt det sammen ved
svag varme.
Lad chokoladecremen
stå i køleskab, til den er helt stiv.
Pisk i cremen.
2. Pisk æg og sukker
godt sammen. Pisk vandet i.
Bland hvedemel,
kartoffelmel og hjortetakssalt.
Kom det i dejfadet og rør dejen sammen.
3. Beklæd en lille
bradepande med bagepapir og kom dejen heri.
Bag kagebunden ved 225 °C i 5-6 min.
Vend bunden over på
bageristen og lad bradepanden ligge over kagen,
så bunden holder sig
blød.
Lad kagebunden svale
og skær den i trekanter.
Læg dem sammen to og
to med cremen imellem.
4. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den sammen med
olie eller palmin over vandbad.
Dyp halvdelen af kagerne i chokoladen eller smør den på med en kniv.
Lad kagerne stå på
bagepapir til chokoladen er stivnet.
5. Rør en glasur
sammen af flormelis, kakao og kaffe.
Dæk resten af
kagerne med denne glasur. Lad også den stivne helt.
Tips
En blødere mokkaglasur,
som alligevel stivner, får man ved at tilsætte
1-2 spsk blødgjort
smør til glasuren. Rør godt så smør og sukkermasse
bliver godt blandet.
Chokoladeglasur
1. Smelt chokoladen
i en skål sat
over en gryde med koghedt vand.
2. Tilsæt olie,
palmin, smør eller
vand og rør til blandingen er glat og jævn.
Valnøddekage med chokoladeglasur
Tilberedningstid:
40-45 min. Bagetid, i alt: 40-45 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
200 g hvedemel (3½
dl)
100 g smør el. 50 g smør og 50 g ukrydret fedt
2 spsk iskoldt vand
Valnøddedej:
100 g valnøddekerner
50 g smør
3 æg
175 g mørkt farin (3
dl)
2 spsk stærk kaffe
75 g hvedemel (1¼ dl)
Smørcreme:
50 g usaltet smør
175 g flormelis (3½
dl)
2 spsk stærk kaffe
Chokoladeglasur:
125 g mørk chokolade
1 spsk piskefløde
1 spsk smør
* Tilberedning:
1. Findel smørret
eller smør og ukrydret fedt i melet.
Tilsæt vand og ælt
dejen sammen.
Rul dejen ud til en
aflang plade.
Beklæd en lille
smurt bradepande hermed.
Forbag dejen ved 200 °C i 15 min.
2. Smelt smørret til
valnøddedejen og lad det svale.
Hak valnøddekernerne
fint.
Pisk æg og sukker
godt sammen og pisk kaffen i.
Tilsæt det smeltede smør og bland melet i
sammen med de
finthakkede valnøddekerner.
Bland alt
forsigtigt.
3. Hæld
valnøddedejen på den forbagte tærtedej.
Bag kagen ved 200 °C
i 25-30 min eller til fyldet er fast.
Lad kagen afkøle på
bagerist.
4. Bland
ingredienserne til smørcremen og pisk cremen let og luftig.
Fordel et tyndt lag
smørcreme over den kolde kage.
5. Bræk chokoladen i
mindre stykker og smelt den over vandbad.
Rør fløden i og rør til massen er jævn.
Tag skålen fra
varmen og
tilsæt smørret lidt
ad gangen mens der røres.
Glasuren skal være
glat og blank.
Lad det svale lidt
inden det kommes på kagen.
Skær kagen i små
stykker, når glasuren er helt stiv.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.