Logo

Visitkager med mokka og chokoladeglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Visitkager med mokka og chokoladeglasur 

 
Vi har fundet dine nye kagefavoritter! Disse små, lækre kagebomber er nemlig fyldt med det bedste af det bedste - chokoladecreme og glasur med kaffe og kakao
Tilberedningstid: ca. 1 time. Bagetid: 5-6 min. Ikke fryseegnede

 
Se også Valnøddekage med chokoladeglasur nedenfor

 
# Ingredienser:
3 æg
125 g sukker (1½ dl)
1 spsk vand
50 g hvedemel (knap 1 dl)
50 g kartoffelmel (¾ dl)
½ tsk hjortetakssalt


Kagecreme:
2½ dl piskefløde
150 g mørk chokolade
1 æggeblomme


Glasur:
200 g mørk chokolade
1-2 spsk olie eller smeltet palmin
100 g flormelis (2 dl)
1 tsk kakao
lidt stærk kaffe

 
* Tilberedning:
1. Begynd med kagecremen som skal stå i køleskab mindst 4 timer:
hæld fløden i en lille tykbundet gryde og
bræk chokoladen i mindre stykker heri.
Smelt det sammen ved svag varme.
Lad chokoladecremen stå i køleskab, til den er helt stiv.
Pisk i cremen.

 
2. Pisk æg og sukker godt sammen. Pisk vandet i.
Bland hvedemel, kartoffelmel og hjortetakssalt.
Kom det i dejfadet og rør dejen sammen.

 
3. Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom dejen heri.
Bag kagebunden ved 225 °C i 5-6 min.
Vend bunden over på bageristen og lad bradepanden ligge over kagen,
så bunden holder sig blød.
Lad kagebunden svale og skær den i trekanter.
Læg dem sammen to og to med cremen imellem.

 
4. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med
olie eller palmin over vandbad.
Dyp halvdelen af kagerne i chokoladen eller smør den på med en kniv.
Lad kagerne stå på bagepapir til chokoladen er stivnet.

 
5. Rør en glasur sammen af flormelis, kakao og kaffe.
Dæk resten af kagerne med denne glasur. Lad også den stivne helt.

 
Tips
En blødere mokkaglasur, som alligevel stivner, får man ved at tilsætte
1-2 spsk blødgjort smør til glasuren. Rør godt så smør og sukkermasse
bliver godt blandet.

 
Chokoladeglasur


Visitkager med mokka og chokoladeglasur 

1. Smelt chokoladen i en skål sat
over en gryde med koghedt vand.


Visitkager med mokka og chokoladeglasur 

2. Tilsæt olie, palmin, smør eller
vand og rør til blandingen er glat og jævn.

 

Valnøddekage med chokoladeglasur

Tilberedningstid: 40-45 min. Bagetid, i alt: 40-45 min. Ikke fryseegnet
 
# Ingredienser:
200 g hvedemel (3½ dl)
100 g smør el. 50 g smør og 50 g ukrydret fedt
2 spsk iskoldt vand
 
Valnøddedej:
100 g valnøddekerner
50 g smør
3 æg
175 g mørkt farin (3 dl)
2 spsk stærk kaffe
75 g hvedemel (1¼ dl)


Smørcreme:
50 g usaltet smør
175 g flormelis (3½ dl)
2 spsk stærk kaffe


Chokoladeglasur:
125 g mørk chokolade
1 spsk piskefløde
1 spsk smør
 
* Tilberedning:
1. Findel smørret eller smør og ukrydret fedt i melet.
Tilsæt vand og ælt dejen sammen.
Rul dejen ud til en aflang plade.
Beklæd en lille smurt bradepande hermed.
Forbag dejen ved 200 °C i 15 min.
 
2. Smelt smørret til valnøddedejen og lad det svale.
Hak valnøddekernerne fint.
Pisk æg og sukker godt sammen og pisk kaffen i.
Tilsæt det smeltede smør og bland melet i
sammen med de finthakkede valnøddekerner.
Bland alt forsigtigt.
 
3. Hæld valnøddedejen på den forbagte tærtedej.
Bag kagen ved 200 °C i 25-30 min eller til fyldet er fast.
Lad kagen afkøle på bagerist.


4. Bland ingredienserne til smørcremen og pisk cremen let og luftig.
Fordel et tyndt lag smørcreme over den kolde kage.
 
5. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.
Rør fløden i og rør til massen er jævn.
Tag skålen fra varmen og
tilsæt smørret lidt ad gangen mens der røres.
Glasuren skal være glat og blank.
Lad det svale lidt inden det kommes på kagen.
Skær kagen i små stykker, når glasuren er helt stiv.

 

Se alle de bedste opskrifter med Chokolade

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.538 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her