Sauce. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
# Ingredienser
til Yorkshiresauce
2½ dl tør portvin
1 usprøjtet appelsin
20 g smør
½ gulerod
1 lille løg
1 spsk hvedemel
1½ dl bouillon
1 kvist timian
1 spsk ribsgelé
1 knsp kanel
1 knsp cayennepeber
salt og peber
*
Sådan laves Yorkshiresauce
1. Skræl det yderste af appelsinen og snit det fint.
Pres saften af og gem den.
Kom portvin og appelsinskal i en lille gryde og lad det
småkoge 5 min.
2. Skræl og riv guleroden.
Pil løget og skær det i små terninger.
Smelt smørret i en gryde og svits gulerod og løg få min.
Drys melet over og lad det opsuges under omrøring.
Spæd med bouillonen under stadig omrøring, kom timiankvisten
i.
Lad saucen småkoge 10 min. under låg.
3. Si saucen. Bland den med portvinen og bring den atter i
kog.
Tilsæt ribsgelé, appelsinsaft, kanel og cayennepeber.
Lad saucen koge 5 min. og smag endeligt til med salt og
peber.
Tips: Server saucen til kød og fjerkræ, fx Bayonneskinke, kogt, Culotte, ovnstegt eller Andebryst stegt
på pande.
Se de bedste opskrifter med Yorkshirepudding
Se alle de bedste opskrifter med Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------