Dessert. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Æbledessert med mandeldej
500 g (mad)æbler
½ dl vand
2-3 spsk sukker
Mandeldej:
50 g mandler (1 dl)
65 g smør
65 g sukker (ca ¾ dl)
3 tykke skiver hvidt brød (gerne daggammelt)
3 æg
2 dl fløde
Ovnfast fad
*
Sådan laves Æbledessert med mandeldej
1. Skræl æblerne og befri dem for stilk, blomst og kernehus.
Skær dem i mindre stykker.
2. Kom æblestykkerne i en tykbundet gryde sammen med vandet
og damp dem helt møre under låg 12-15 min.
Tag gryden fra varmen og rør æblerne til mos.
Smag æblemosen til med sukker.
3. Skold og smut mandlerne og hak dem fint.
4. Sæt ovnen på 175 °C.
Rør smør og sukker sammen til en glat masse.
Skil æggeblommerne fra hviden.
Rør æggeblommerne i smør-sukkerblandingen en ad gangen.
Skær skorpen af brødet og smuldr det.
Rør mandler og franskbrødskrumme i.
5. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
6. Kom æblemosen i et ovnfast fad.
Fordel mandeldejen over og hæld fløden over dejen.
7. Sæt fadet i ovnen ca 1 time, til mandeldejen er gylden.
Server desserten lun.
Tips: Server koldt flødeskum eller Creme Chantilly til.
Variation:
Pisk 2 æggeblommer og 100 g sukker hvidt og luftigt.
Vend 100 g smuttede, malede mandler i.
Pisk hviderne stive og vend dem i til sidst.
Kom først æblemos, så mandeldej i et ovnfast fad.
Bag desserten ca 45 min ved 175 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Æbler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------