Mørt kyllingebryst med aromatisk mynte og en mild og fin sauce. En letlavet ret som passer fint til en sommermiddag.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 kyllingebryster à ca. 125 g
½ spsk hvedemel
1 appelsin
½ bundt frisk mynte
2 spsk olie
salt og hvid peber
2 spsk halvtør sherry
2 dl hønsebouillon
1 spsk friskpresset citronsaft
* Tilberedning
1. Dup kyllingefileterne tørre. Drys melet over.
2. Halver og pres appelsinen.
Skyl mynten, nip bladene af og hak dem fint.
Sæt ovnen på 50 °C - ja 50 °C
3. Opvarm olien på en pande og steg
kyllingebrysterne ved jævn varme, ca 4 min på hver side.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.
Drys med salt og peber og dæk med folie.
Sæt dem i ovnen, så de holder sig varme.
4. Hæld sherry, hønsebouillon, appelsin- og citronsaft på
panden.
Bring saucen i kog.
Rør godt rundt, så du får smagen fra kyllingen med.
5. Rør mynten i saucen og smag til med salt og peber.
Tag kyllingebrysterne ud af ovnen og læg dem i saucen.
Dæk med låg og lad det simre ca. 10 min.
SERVERINGSFORSLAG
Server med en bladsalat, groft hvidt brød og skivet grøn eller
gul squash stegt i olie.
Tips:
Ryst stegepanden med den kogende sauce kraftigt
eller rør rundt, så stegeresterne fra kyllingen
løsner sig og giver smag til saucen.
Opvarm tallerkenerne ved 50 °C i ovnen.
Hvis du bruger varme tallerkener, bliver kylling
og sauce ikke koldt inden serveringen.
Kyllingefilet med mynte:
Pr. portion: Energi: Kcal 196 = kj 823
Kulhydrat 2 g Protein 29 g Fedt 8 g (37%) Fibre 0 g
• Kyllingebryst indeholder få kalorier og meget lidt fedt.
• Mynte er rigt på æteriske olier og hjælper til at spare på
saltet.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.