Denne dessert er virkelig lækker! Sorbetens friske smag
supplerer på smukkeste vis de krydrede litchier.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10½ time.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
* Tilberedning
SORBET
225 g sukker
4¼ dl koldt vand
350 g mandariner fra dåse i egen saft
2 spsk citronsaft
FYLDTE LITCHIER
425 g litchier fra dåse, afdryppede
60 g syltet ingefær, afdryppet og fint hakket
limeskal, skåret i rombeform, til pynt (se foto)
1. Sorbet:
Hæld sukker og vand i en gryde og rør det sammen for svag
varme, til sukkeret er opløst.
Bring det i kog og lad det spilkoge i 2-3 min.
2. Blend mandarinerne i en foodprocessor, til de er glatte.
Pres puréen gennem en sigte og rør den i sukkerlagen sammen
med citronsaft.
Sættes til side og afkøles.
Når den er kold, hældes den i en plastboks og fryses, til
den er fast. Rør af og til.
3. Imens afdryppes litchierne på køkkenrulle. Fyld den
hakkede ingefær i litchierne.
4. Arranger litchierne på 4 tallerkener og server dem med
sorbetkugler.
Pynt med limeskal.
Næringsindhold:
Kalorier 313. Sukker 82 g. Proteiner 1 g. Fedt 0 g.
Kulhydrater 82 g. Mættede fedtsyrer 0 g.
Kokkens tip
Det er bedst at lade sorbeten stå 10 minutter i køleskab, så
den bliver lidt blød og dermed
nemmere at anrette.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.