Let opskrift på hvordan du laver dejlige fiskeruller badet i sherry, sesamolie, hakkede forårsløg og ingefær.
Hertil en sublim sauce med krabbekød og sherry. Læs om dampkogere nederst.
Giver 4-6 portioner
# Ingredienser
450 g fiskefileter,
6-9 mm tykke (ca 120 g pr stk)
1 spsk tør sherry
2 tsk sesam olie
1 forårsløg med top,
fint hakket
1 tsk frisk revet ingefær
½ tsk salt
Et drys kværnet hvid
peber
Krabbesauce:
½ spsk majsstivelse
2 spsk vand
1 spsk olie
1 tsk frisk revet
ingefær
2 forårsløg med
toppe, i tynde skiver
1 spsk tør sherry
180 g frisk krabbekød.
i flager
6 cl hønsebouillon
6 cl mælk
Ridsede
agurkeskiver, citronbåde og friske timiankviste til pynt.
Tips: For at ridse
agurken, lader du tænderne på en gaffel løbe ned langs alle sider af agurken,
før du skærer den i skiver.
* Fremgangsmåde
1. Hvis fileterne er
store, skæres de i halve på tværs (hvert stykke skal være 12½-15 cm langt).
2. Bland 1 spsk sherry,
sesam olie, hakkede forårsløg, 1 tsk ingefær, salt og hvid peber i en lille
skål.
Pensl hvert stykke
fisk med sherry-blandingen; lad dem stå i 30 min.
3. Fold fisken i 3;
læg dem i et ildfast fad med kant som kan passe ind i et dampkogeapparat.
Læs om dampkogere
nederst.
4. Læg fadet på
stativet i dampkogeapparatet; læg låg på.
Damp over kogende
vand indtil fisken bliver uigennemsigtig og er let at stikke i med en gaffel,
8-10 min.
Imens blandes
majsstivelse og vand i en lille kop.
5. Varm olie i en 2
liters kasserolle over mellem varme.
Tilsæt 1 tsk
ingefær; steg under omrøring i 10 sekunder.
Tilsæt skivede forårsløg,
1 spsk sherry og krabbekødet; lynsteg 1 minut.
Tilsæt hønsebouillon og mælk; bring det i kog.
Rør i
majsstivelsesblandingen; tilsættes til kasserollen.
Kog op, under
konstant omrøring, indtil saucen koger og bliver lidt tykkere.
6. Brug en hulske og
flyt fiskene til en serveringstallerken; hæld krabbesauce over.
Pynt hvis det ønskes.
Trin 2: Pensl
fiskene med sherryblandingen.
Trin 3: Læg fiskene
på et ildfast fad med kant.
Trin 4: Placer
fisken i dampkogeapparatet.
Asiatisk dampkoger udført i bambus. Placeres i en stor wok,
pande eller gryde med kogende vand.
På den måde tilberedes maden ved intens
varm damp, hvilket giver et ekstremt lækkert resultat.
Dampgryde der består af 3 dele: En gryde, en dampindsats og
et glaslåg med damphul.
Gryden kan bruges på alle typer varmekilder, induktion
inkluderet.
Se alle de bedste opskrifter med Fiskefilet
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------