Her får du petit salé i 5 spændende udgaver. Med grønne
linser, med røde linser, med kål, med porrer og selvfølgelig sprængt svinekød
og røget medister.
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 2 timer 20 min. 6 personer.
# Ingredienser
½ kg letsprænqt
svinekød (nakkekam, skank, etc.)
600 g grønne linser
2 løg
2 hele nelliker
1 stor gulerod
1 bouquet garni
salt og peber
* Tilberedning
Skær kødet i uens,
ikke for små stykker.
Læg dem i en stor
gryde, dæk med koldt vand, og
lad det småsimre 2
timer.
Forbered linserne
imens:
Pil løgene, sæt
nelliker i det ene, og skær det andet i kvarte.
Skræl guleroden, og
skær den i mindre stykker.
Læg grønsager og
linser i en tykbundet gryde, dæk med
rigeligt koldt vand,
og kom en bouquet garni i.
Krydr med salt og
peber.
Bring det langsomt i
kog, og lad det simre 40 min.
Dryp linserne af,
kasser løget med nelliker samt bouquet garni'en.
Dryp kødet af, gem
kogelagen.
Kom 4 spsk kogelage
i en ren, tykbundet gryde.
Tilsæt linser og svinekød,
krydr med peber, og læg låg på.
Lad det simre 20
min. Serveres meget varm.
Røget petit salé
Tilsæt 1 røget
medister i tykke skiver, samt 6 skiver udskåret,
let ristet bacon
sammen med linserne.
Petit salé med
røde linser
Udskift grønne
linser med røde linser, kogt 15 min i grønsagsfond.
Petit salé med
kål
Udskift linserne med
1 hvidkål uden stok og i strimler.
Kog det sammen med
grønsagerne.
Petit salé med
porrer og kartofler
Tilsæt 800 g
kartofler og 500 g porrer i tykke skiver til kødet,
30 min før det er
færdigkogt.
Se alle de bedste
opskrifter med Linser Gris Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------