Hvis de friske asparges har ligget for længe og er blevet bløde, så skær dem i bidder og lav denne herligt cremede suppe.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
#Ingredienser
500 g asparges, gerne grønne
2 spsk smør eller margarine
1 lille løg
¾ dl hvedemel
7 dl hed hønsebouillon
2½ dl letmælk
¼-½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 dl cremefraiche
* Tilberedning
1. Smelt fedtstoffet i en stor gryde ved jævn varme.
Pil og finhak løget og steg det blankt under omrøring, ca. 5
min.
2. Pudr melet over og steg det sammen med løgene, 2 min.
Rens aspargesene og skær dem i bidder og
lad dem stege med i løgblandingen et par min.
Gem knopperne til garneringen.
Spæd med bouillon og lad det koge sammen til suppen
er jævn og aspargesene møre, ca. 10 min.
3. Purér suppen i foodprocessor eller blender til suppen er
glat og fin. Hæld suppen tilbage i gryden.
Hvis aspargesene ikke er skrællet kan du evt. passere suppen
gennem en si.
4. Tilsæt mælk, salt og peber og varm suppen under omrøring,
til den er gennemvarm, ca. 10 min.
Suppen må ikke koge.
5. Damp aspargesknopperne i letsaltet vand i 2 min.
Hæld suppen i varme tallerkener, læg nogle knopper i og
læg en skefuld cremefraiche på.
Rør creme fraichen lidt ud og server suppen straks.
GENVEJ
Hvis du anvender frosne asparges, så mindskes kogetiden
i trin 2 fra 10 til 3 min.
Tips:
Når du laver en suppe som jævnes med hvedemel,
så lad melet stege nogle min inden væsken tilsættes.
Det fjerner melsmagen.
Når du garnerer med cremefraiche, så kan du anvende en
træpind eller lign. til at lave fine mønstre i suppen med.
Pr. portion: Energi: Kcal 190 = kj 798
Kulhydrat 16 g Protein 9 g Fedt 10 g (47%) Fibre 3 g
• Asparges indeholder meget betakarotin.
Se alle de bedste opskrifter med Supper
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.