Her forkæler vi dig med opskriften på citronsnitter, eller
lemon bars, der er den amerikanske pendant til den franske citrontærte. Og de
smager godt...
# Ingredienser
8 æg
250 g (3 dl) melis
1 citron
100 g smør
200 g (knapt 3½ dl)
hvedemel
Desuden:
85 g (1 dl) melis
50 g (1 dl) smuttede
mandler.
* Tilberedning
1. Pisk æggene i en
stor skål med 250 g melis. reven skal af den halve citron og saften af den
hele.
Der skal piskes. til det er som en tyk æggesnaps.
Brug en elektrisk
pisker.
2. Smelt smørret og
lad det køle af.
Rør det i dejen og
fold melet i.
3. Fyld dejen i en
smurt bradepande og bag den i en varm ovn ved 180 °C i ca. 20 min.
4. Kagen skal være
meget lys, næsten gullig hvid.
5. Vend den ud på en
bagerist.
Evt. kan du skære den en gang over.
6. Drys den, mens
den er varm med en blanding af melis og fintsnittede mandler.
Skær den i store
snitter, der spises friske.