Brøndkarse, Nasturtium aquaticum, er en flerårig, lav plante med hjerteformede blade og en lille, hvid blomsterklase. Den er af karsefamilien, smagen er stærk, næsten som en blanding af sennep og peberrod. Både stængel, blad og blomst kan spises.
Frisk og god brøndkarse er stærktgrøn, knitrende og sprød.
Den er bedst rå, fx i salater eller som tilbehør, men den kan også hakkes i
krydderurtesmør eller bruges i kolde og varme supper og saucer. Højsæsonen er
maj-august, men den dyrkes i drivhus og importeres og fås derved så at sige
hele året. Mest almindelig i små potter til at klippe af, og de er bedre end
bundter. Bedst er de frit dyrkede.
Brøndkarse vokser også vildt, men man skal kende den godt
for at være sikker på ikke at forveksle den med lignende, ikke-spiselige
planter.
Se de bedste opskrifter med
Brøndkarse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------