Her får du lette forretter i flere spændende udgaver. Fx Porreterrin
med rødbedecoulis, Porre-selleriterrin, Fromage frais-dressing eller
Urtedressing
Forberedelse: 30
min. Tilberedning: 2 timer. 8 personer.
# Ingredienser
600 g porre
olie til pensling
2 spsk smør
1 tsk stødt muskat
450 g fennikel
saft og revet skal af
½ citron
6 spsk friske hvide
brødkrummer
1½ dl cremefraiche
(9 %)
4 æg
salt og friskkværnet
peber
Dressing:
6 spsk cremefraiche
(9 %)
1 spsk citronsaft
100 g gedeost
* Tilberedning
Skyl og trim
porrerne. Blanchér 125 g i kogende vand.
Hæld vandet fra.
Pensl en form, og
dæk siderne med halvdelen af
de blancherede
porrer i skiver. Sæt til side.
Skær de resterende
porrer i skiver, og svits dem i ½ spsk smør.
Tilsæt muskat, og
lad det køle ned.
Skyl og hak
fennikel, og steg den i resten af smørret 5-7 min.
Tilsæt citronsaft og
-skal, og lad det køle af.
Blend porrerne,
tilsæt halvdelen af brødkrummerne, cremefraiche
og æg. Smag til.
Blend igen, og hæld det i formen.
Glat overfladen.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Gentag disse trin
med fennikel og de resterende ingredienser.
Arranger de sidste
porrestrimler på blandingen, dæk med bagepapir,
og læg låg på. Bag
den i vandbad i ovnen 1½ time.
Lad den køle af, og
opbevar koldt natten over.
Blend alle
ingredienser til dressingen sammen, og stil det koldt.
Vend terrinen ud,
skær den i skiver, og hæld dressingen over.
Servér med ristet
brød.
Porreterrin med rødbedecoulis
Blend 1 kogt rødbede med 6 spsk fromage frais og
en smule olie, og tilsæt en håndfuld hakket purløg.
Porre-selleriterrin
Udskift fennikel med en stilk bladselleri, og
tilsæt 1 spsk revet appelsinskal samt et par korianderfrø.
Fromage frais-dressing
Udskift gedeosten med 75 g fromage frais med valnødder,
eller urter blandet med 6 spsk fromage frais naturel.
Urtedressing
Tilsæt 1 spsk hakket dild til dressingen.
Der kan også tilsættes 1 spsk olie.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------