Her får du en opskrift på nem og lækker syltet kvæde med god
smag af aromatisk kvæde og cognac. Smager fantastisk og kan spises på brød og
boller, sammen med ost eller til pandekager.
Tilberedt på denne måde smager frugten dejligt til fx
suppekød, steg og vildtretter. Men den smager også godt som kompot, til is
eller på surmælksprodukter.
# Ingredienser
2 kg kvæder
500 g melis
500 g bihonning
3-4 spsk god vineddike
¾ l vand
12 cl cognac eller brandy
* Tilberedning
Kvæderne skrælles, kernehuset tages ud, og frugten skæres
over; først i fire dele og derefter i regelmæssige mindre stykker.
Sukker, honning, eddike og vand hældes i en gryde og bringes
i kog.
Kvædestykkerne kommes i og småkager i 20-30 min ved svag
varme.
Frugten tages op af gryden og kommes på rene, skoldede
sylteglas.
Saften skal koge videre, indtil den begynder at blive tyk.
Når den er afkølet, blandes den med cognac, og den færdige
lage hældes over frugten.
INFO: At mange egne i Pfalz er et sandt frugtparadis, vil
alle kunne bevidne, som bare har et flygtigt kendskab til området. Blandt mange
andre frugter er der selvfølgelig også kvæder.
Kvæderne har skjulte fortrin og yderst smagfulde kvaliteter.
Se blot Kvædegelé
og kvædemos
Se alle
de bedste opskrifter med Drikke
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.