Jomfruhummer er en lille gulrød hummerart, der blandt andet lever i Kattegat og Skagerrak. Det er en såkaldt dybvandshummer, der er nært beslægtet med langusteren. Den er langt mindre end den almindelige hummer,
opnår sjældent en længde på over 20 cm. Bagkroppen er kødfuld, og det er den,
der spises. Jomfruhummeren skifter så at sige ikke farve, når den koges. Og det
er vigtigt, at den ikke koger for længe, så bliver den sej. Mellem 3 og 5 min.
efter størrelse, og så efterhvile i kogelagen.
Jomfruhummer kan også både steges og grilles, men igen:
endelig ikke for længe.
Jomfruhummer kan også købes frossen, rå eller kogt, og på
dåse. Den danske sæson er fra maj til september, men den fås det meste af året,
hvis vejret vil.
Brug den i skaldyrsalater, stuvninger, grillspid, i gelé
eller fiskerand. Og så er det den, der herhjemme hyppigst bruges til den
italienske klassiker scampi fritti.
Se de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------