Forret Frokost. Arbejdstid: 15 min. Bagetid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris. (3 personer)
# Ingredienser
til Æg i tomat
3 store tomater
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret
15 g smør
3 æg
salt og peber
purløg eller kørvel
Ovnfast fad eller portionsskåle
*
Sådan laves Æg i tomat
1. Skyl tomaterne. Skær et låg af hver tomat, hvor
stilkefæstet er.
Befri tomaterne for kerner uden at ødelægge skallen.
2. Sæt ovnen på 225 °C.
Krydr tomaterne indvendigt med salt og peber og læg hakket
eller tørret basilikum i.
Sæt tomaterne i et lille letsmurt ovnfast fad eller i
ovnfaste portionsforme.
3. Slå forsigtigt et æg ud i hver tomat.
Sæt fadet i ovnen ca 15 min, til æggehviden er stivnet, men
blommen stadig blød.
4. Drys æggene med klippet purløg og server straks.
Tips: Spis rugbrød eller ristet brød til.
Hakket kørvel og/eller persille kan erstatte basilikum.
Æg og skinke i
tomater:
Skær et låg af 4 store tomater og befri dem for kerner.
Svits 5-6 champignon i skiver og 100 g røgede
skinketerninger i 25 g smør.
Krydr med lidt basilikum og kom dette fyld i tomaterne.
Rør 3 æggeblommer sammen med 3 spsk mælk og hæld det
forsigtigt i tomaterne.
Sæt dem i ovnen 10-15 min. ved 225 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------