Marinerede, grillede rejer
er populære og passer godt til et gæstebud. De er hurtige at lave og lette at
spise. Rejer har et lavt indhold af fedt og er en god proteinkilde.
Forberedelse 10 min + marinering. Tilberedning 5-8 min. 4 portioner
#Ingredienser
1½ kg almindelige rejer eller kæmperejer
olie til grillningen
citronbåde og persillekviste til garnering
MARINADE:
1 spsk majsmel
2 spsk soya
1 spsk hvidvin eller æblecidereddike
2 spsk honning
2 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg, presset
* Tilberedning
1. Rør majsmelet med soya til en glat konsistens.
Tilsæt vin, honning, tomatpuré og hvidløg.
Bland godt.
2. Pil rejerne, men lad haleskjoldet sidde på, det ser
dekorativt ud.
Kom rejerne i marinaden og vend dem godt, så de bliver helt
dækkede.
Dæk til og mariner i køleskab i mindst 1 time.
3. Opvarm ovnens grill eller havegrillen.
Dæk risten med alufolie og smør det med olie.
4. Grill rejerne på risten og pensl dem under stegningen med
marinaden.
Vend dem kontinuerligt til de er gennemvarme og færdige, 5-8
min.
Lad ikke rejerne stege for længe for så bliver de seje.
Garner med citronbåde og persille og server med ris og grøn salat.
Tips:
Rejer koges ofte på bådene lige når de er fanget.
Friskfangede nykogte rejer er en delikatesse.
Om sommeren er det muligt at skaffe friskfangede rejer.
Friske rejer skal have en frisk "hav" duft og fast
fleksibelt kød.
Kasser rejer som er misfarvede, ikke krumme eller som lugter grimt.
Rejer med skal bør ikke opbevares i køleskab mere end en
dags tid.
Hvis rejerne ikke bruges straks. så pil dem og frys dem ned.
Uden skal kan rejerne holde sig i køleskabet op til 2 dage.
Barbecuerejer:
Pr. portion: Energi: Kcal 321 = kj 1339
Kulhydrat 12 g Protein 61 g Fedt 3 g (8%) Fibre 0 g
• Skaldyr indeholder meget kalcium.
VARIATION
Kom 2 spsk sesamfrø i marinaden.
Marinerede rejer kan sættes på træspid sammen med champignon og
3 cm lange stykker forårsløg. Grill som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.