Denne Irish Coffee er det sommerlige alternativ til den
traditionelle udgave. Den kan fungere som dessert evt. med lidt friske hindbær
og chokolade på toppen eller server den som den er i stedet for varm kaffe. Til
4 "kopper"
# Ingredienser
4 dl kold kaffe
3 dl whisky
4 tsk brun farin
1 dl piskefløde
*
Sådan gør du
1. Bland kold kaffe med whisky og smag til med brun farin.
2. Hæld blandingen i en flad frostsikker bøtte og frys den i
min. 6 timer inden servering.
3. Pisk piskefløde til blødt skum og brug en gaffel til at
skrabe isen op i 4 kolde glas eller kopper.
4. Pynt med flødeskum og server straks.
INFO: Tilsætning af lidt større mængder af alkohol til
hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet
og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid
til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsætning af endnu større
mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen
simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en
voksenudgave af ”slush-ice”.
Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad
være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at
smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er
nem at nyde.
Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller
isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre,
brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt
inden den fryses, så lad være med at overdosere citronsaft, når du smager til.
Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde
sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to,
for den bedste smagsoplevelse og konsistens.
Se flere dejlige opskrifter med is HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet
og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter