De ristede sesamfrø giver en speciel og aromatisk smag til
de små hvidløgskrydrede rejeboller. En kanapé er en slags hors d'oeuvre, en
lille, dekorativ ret
Forberedelsestid 15 min + 20 min i køleskab. Tilberedning 15
min. Portionen giver ca. 24 stk.
# Ingredienser
750 g store rå rejer
1 spsk olie
2 fed hvidløg, pressede
1 cm frisk ingefær, finthakket
¼ tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk friskhakket koriander
1 tsk majsmel
½ æggehvide
100 g sesamfrø
olie, til dybstegning
* Tilberedning
1. Pil rejerne. Fjern evt. den sorte tarm ved hjælp af en
lille kniv.
Dup rejerne helt tørre med køkkenrulle.
2. Kom rejerne i blenderen og blend dem til en grov puré.
Tag pureen over i en røreskål og tilsæt olie, hvidløg,
ingefær, salt, sukker,
koriander og majsmel. Det hele røres godt sammen.
3. Pisk æggehviden let, til den er næsten stiv.
Tilsæt så meget af hviden til farsen, at der dannes en
cremet, men fast masse.
4. Del farsen i 24 dele. Form små ensartede kugler.
Rul kuglerne i sesamfrø og stil dem derpå i køleskabet i 20
min.
5. Olien opvarmes til 180 °C i en stor tykbundet gryde.
Fyld altid kun gryden ca. en tredjedel op med olie.
Gå aldrig fra den varme olie.
Prøv med en brødterning, om olien er varm nok.
Bollerne steges nogle få stykker ad gangen i 4-5 min,
til de er fint gyldne og gennembagte.
Lad rejebollerne dryppe af på fedtsugende papir.
De anrettes på et serveringsfad og serveres varme.
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.