Stegt flæsk med
persillesauce er en rigtig klassiker, som smager himmelsk. Og det kan sagtens
være en sund ret, hvis du husker at spise grønsager og også gerne brød til.
Til 4 personer.
# Ingredienser
12 skiver stege-
eller kogeflæsk (ca 500 g)
½ tsk salt
Persillesauce:
5 dl skummet-, mini-
eller letmælk
2½ spsk majsstivelse
2 dl hakket persille
½ tsk sukker
1 tsk salt
¼ tsk peber
Tilbehør:
1 kg kogte kartofler
godt brød (se opskrift)
kogte grønsager (800
g) fx broccoli og/eller blomkål
* Tilberedning
Stegt flæsk:
1. Læg
flæskeskiverne på en rist med et ovnfast fad eller en bradepande under.
2. Steg flæsket i
ovnen ved 250 °C i ca 30 min, til det er gyldenbrunt og sprødt.
3. Drys med salt.
Persillesauce:
1. Rør mælken sammen
med majsstivelsen i en gryde og lad den koge op under omrøring.
2. Tilsæt persille
og sukker og lad saucen koge i 5 min.
3. Smag til med salt
og peber.
4. Server saucen til
det stegte flæsk sammen med kogte kartofler, kogte grønsager og godt brød.
Tips: Flæsket kan også steges på panden. Steg det
da uden ekstra fedtstof og smid det smeltede fedt ud. Gør du sådan, er der
faktisk kun 2 g fedt tilbage i en skive stegt flæsk.
Energi pr. person:
2500 kj (600 kcal)
Energifordeling: Protein: 27 % (40 g) Kulhydrat: 53 % (78 g) Fedt: 20 % (14 g)
Vil du tabe dig, kan
du spise: 2 skiver stegt flæsk, 2 kartofler, en fjerdedel af saucen og alle de
grønsager, du har lyst til.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.