Dette er et lyst og lækker brød, hvor sesamfrø er med til at
give den dejlige søde smag. Opskriften på sesambrød er let og giver 2 brød
eller 20 flutes
# Ingredienser
30 g smør
3½ dl mælk
50 g gær
100 g kvark naturel
1 tsk groft salt
½ spsk sukker
3 spsk sesamfrø
650 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: sesamfrø
* Tilberedning
Smelt smørret og tilsæt mælken.
Kom det i en røreskål og rør gæren ud heri.
Bland øvrige ingredienser i (hold lidt af melet tilbage).
Slå dejen sammen til den er blank og smidig.
Stil den til hævning et lunt sted ca. 45 min.
Tag dejen ud på meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Til brød:
Form dejen til 2 aflange brød, der lægges på bagepapir eller
smurt bageplade.
Lad dem efterhæve ca. 30 min.
Pensl brødene med æg, snit dem på skrå og drys med sesamfrø.
Bag brødene nederst i ovnen i ca. 35 min ved 200 °C.
Til flutes:
Del dejen i 2 stykker, der hver trilles til en pølse.
Hver pølse deles i 10 stykker, formes til små flutes, der
efterhæver på bagepapir eller en smurt bageplade i 15-20 min.
Pensl flutene med æg, rids dem og drys med sesamfrø.
Bag flutene midt i ovnen i ca. 15 min ved 225 °C.
Tips: Kvark kan erstattes med hytteost.
Frysning af gærbrød:
Brød til frysning skal være færdigbagt.
Det bedste resultat opnås ved at indpakke brødet, når det er
lunt, og
i den rigtige fryseemballage.
Pakken skal dog være helt afkølet, inden den lægges i
fryseren.
Se alle de bedste opskrifter med Brød og Flutes eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.