Godt at tilberede i
forvejen og lægge i fryseren, så skal der kun gratineres, når der er fest.
Det smager saftsuseme godt. Retter med ost hitter netop nu!
Tid: ca 35 min,
heraf 5-10 min i ovnen. Crêpes er fryseegnede. Holdbarhed ca 3 mdr. 8 pers.
# Ingredienser
DEJ:
6 æg
1 liter mælk
3 dl hvedemel
1 tsk salt
2 spsk margarine
eller smør
FYLD:
1 pk. bladspinat
(250 g)
250 g ricottaost
2 æg
1½ dl reven ost, fx
Danbo
200 g kogt skinke
1 lille porre
200 g friske
champignoner eller
1 glas champignoner
i vand
1 spsk olie
GRATINERING:
1 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggene
sammen med halvdelen af mælken samt mel og salt til en glat masse.
Rør resten af mælken
i.
2. Optø spinaten.
Mix i foodprocessoren spinat, ricottaost, æg og ½ dl af den revne ost.
3. Tern skinken.
Skyl og striml porren. Hak champignonerne groft.
4. Steg porre og
svampe i olien nogle minutter.
Rør skinken i sammen
med resten af osten.
5. Smelt fedtstoffet
og rør det i pandekagedejen.
Bag små pandekager.
6. Fyld halvdelen af
pandekagerne med spinatfyld og resten med skinkefyld.
Rul sammen.
7. Læg rullerne
skiftevis med spinat og med skinke i et smurt ovnfast fad.
8. Riv ost over og gratiner
retten ved 250 °C i 5-10 min, eller til osten er smeltet.
Server med en
blandet salat.
Tips: Fyldet kan varieres på mange forskellige
måder, både med ingredienser og krydring.
Prøv fx med lidt basilikum i spinatfyldet og røget skinke i svampevarianten.
Se alle de bedste opskrifter med Crêpes eller med Æg eller med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------