Bland forskellige typer grønsager med krydret fetaost - det giver en herlig og lidt anderledes smagsoplevelse. Grønsager forsyner os med
vigtige vitaminer og mineraler.
• Feta har et højt saltindhold.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 45 min. 6 portioner
# Ingredienser
3 små zucchini / squash
2 røde peberfrugter
200 g frisk spinat
3-4 tomater
150 g grønne bønner
1 løg
3-4 fed hvidløg
400 g fetaost
2½ dl fløde 13 %
4 æg
salt (kan udelades hvis osten er salt)
peber
2 spsk rasp + 2 spsk sesamfrø
olie til fadet
* Tilberedning
1. Skyl zucchinien og skær den små tern.
Rens peberfrugterne og skær dem i tynde strimler.
Skyl spinaten og damp den i dens egen væde ved god varme.
Lad den der- efter dryppe godt af.
Skyl tomaterne og skær dem i tern.
Skyl og nip bønnerne og skær dem i tredjedele.
Læg dem i kogende saltet vand i ca. 5 min.
Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.
2. Pil og hak løg og hvidløg fint.
Mos osten med en gaffel.
Bland osten med fløde og æg.
Salt sparsomt, for osten kan være meget salt.
Tilsæt peber. Varm ovnen til 200 °C.
Smør et ovnfast fad med olie.
3. Bland grønsagerne og krydr med salt og peber.
Læg dem i fadet og dæk med ostemassen.
Bland rasp og sesamfrø og drys det over.
Bag i ovnen ca. 45 min.
Grøn gratin med fetaost:
Pr. portion: Energi: Kcal 364 = kj 1528
Kulhydrat 15 g Protein 22 g Fedt 24 g (59%) Fibre 4 g
Tips:
Hvis gratinen ser ud til at ville blive for mørk kan du
dække den med alufolie og sætte den tilbage i ovnen.
Bag til den er gennembagt.
Skær bønnerne i korte stykker inden de skal tilberedes.
Skyl dem i koldt vand efter kogningen, så bevarer de
den smukke grønne farve.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..