Kogt kylling giver, en dejlig bouillon som er en fin basis for suppe eller sauce. Her laver vi en
mager og sund suppe med grønsager og finthakkede krydderurter.
Tid: ca 1 time.
Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 6 mdr. 6 pers.
# Ingredienser
1 kylling (1 kg)
1½ liter kogende vand
2 tsk salt
1 laurbærblad
5 korn hvid peber
1 porre
4 stilke bladselleri
250 g frosne ærter
2 dl finthakkede
urter,
fx persille, estragon,
basilikum
* Fremgangsmåde
1. Optø kyllingen,
hvis den er frossen.
Del den i to og læg
stykkerne i en gryde.
2. Hæld kogende vand
på og giv kyllingen et opkog.
Skum evt. og tilsæt
salt, laurbærblad og hvide peberkorn.
Kog kyllinge stykkerne
ca 30-40 min eller til de er helt gennemkogt.
3. Tag
kyllingestykkerne op af suppen. Fjern skind og ben.
Skær kødet i små
tern. Lad det stå koldt.
4. Si suppen gennem
et kaffefilter. Bring den i kog i en ren gryde.
5. Rens porre og
bladselleri og skær dem i strimler.
Læg grønsagerne i
gryden og kog dem 10 min.
Tilsæt ærterne når
der mangler 5 min. af kogetiden.
6. Kom
kyllingestykkerne og krydderurterne i suppen og varm det godt igennem.
Server med brød.
Tips: Hvis der bliver en rest, er suppen god at
fryse ned i portionspakker.
Optø og varm dem i
mikroovnen.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------