Denne dessert vil imponere alle! Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag på forret, hovedret og dessert
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 35 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
30 g smeltet usaltet smør
2 spsk sukker
Appelsinsmørsauce:
0,8 dl appelsinsaft
0,8 dl fløde
0,8 dl sukker
50 g hakket usaltet smør
2 tsk majsmel
1 spsk vand
Soufflé:
2,5 dl mælk
0,6 dl sukker
3 æggeblommer
0,8 dl hvedemel
0,8 dl appelsinsaft
2 tsk fintrevet appelsinskal
0,6 dl Grand Marnier
4 æggehvider
2 ekstra spsk sukker
1 spsk flormelis
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør seks 1,2 dl souffleforme med smeltet smør.
Hæld lidt sukker op i dem alle. Fordel det og ryst det
overflødige væk.
2. Appelsinsmørsauce: Hæld saft, fløde, sukker og smør i en
gryde.
Rør rundt i det ved jævn varme og bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad det småkoge i 3 min.
Bland majsmel og vand. Hæld saucen i det og pisk det ved lav
varme i 1 minut, indtil det er jævnet.
Øs saucen over på en kande, dæk den til og stil den til
side.
3. Soufflé:
Opvarm mælk og 1 tsk sukker i en gryde og bring det i kog.
Pisk æggeblommer med resten af sukkeret, indtil det er jævnt
og cremet.
Tilsæt mel og bland det godt. Hæld gradvist mælken i.
Sæt det igen over på varmen og pisk det ved lav varme,
indtil det er jævnet.
Tilsæt saft, skal og likør og hæld det over i en skål. Lad
det afkøle lidt.
4. Pisk æggehviderne, indtil de danner stive toppe.
Tilsæt ekstra sukker og pisk det, indtil det er opløst.
Vend æggehviderne ind i dejen og øs det op i formene, til de
er trekvart fulde.
Stik en kniv i og træk den igennem det øverste af dejen, så
den hæver jævnt.
Bag souffleerne i 2 min, indtil de er hævede og lidt gyldne.
Drys med flormelis og server dem med saucen i en kande.
Prøv sammen med:
Forret: Laksepaté med
agurkesauce
Hovedret: Lammekølle
med blandede grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.