Med kartofler og sprøde grønsager tryller dit en farvestrålende og appetitlig hovedret frem. Lidt sprødstegt flæsk giver ekstra
smag og pift.
Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
150 g magert røget flæsk
5-6 store faste kartofler
1 stor gulerod
2 rødløg
1 grøn peberfrugt
200 g grønne bønner
3 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
2 spsk hakket persille
* Tilberedning
1. Skræl og skyl kartofler og gulerod og skær begge dele
i ½ cm tykke skiver.
Fjern svær og brusk fra flæsket og skær det i små tern.
Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
2. Skyl og flæk peberfrugten, fjern kerner og sidevægge og
skær frugtkødet i 1 cm brede strimler.
Nip bønnerne og skær dem i centimeterbrede skrå snitter.
3. Opvarm olien på en stor stegepande og steg flæsketern og
løg gennemsigtige ved jævn varme.
Tilsæt kartofler og grønsager og lad det stege med ca. 1 min
under omrøring.
Dæmp varmen, læg låg på og lad det hele efterstege 15-20
min,
eller til kartofler og grønsager er møre. Rør rundt nu og
da.
4. Tag låget af og skru op på fuldt blus.
Steg blandingen sprød under omrøring 3-4 min.
Krydr, drys med persille og anret på tallerkener.
Server straks med en sprød salat.
VARIATION
Smag til med ½ spsk kommen
og merian, så får retten en helt
anden karakter.
Kartoffel- og grønsagspande:
Pr. portion: Energi: Kcal 426 = kj 1784
Kulhydrat 38 g Protein 11 g Fedt 26 g (55%) Fibre 6 g
• Gulerødder indeholder karoten, som kroppen omdanner til
A-vitamin. Det virker kun sammen med lidt fedtstof.
Tips:
Frisk peberfrugt kender man på det blanke, faste og
glatte skind samt den grønne, spændstige stilk.
Hvis du vil bruge grønne bønner i en salat, er det en
god ide at skylle dem med koldt vand efter kogningen.
Så bevarer de den flotte grønne farve.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..