Hyg dig med en lækker hjemmebagt kage med havregryn og
marcipan. Server med en creme af kvark og lidt sukker. Det giver et friskt
modspil til kagen.
✅Opskriften er let og
gennemtestet. Til 10 personer/20 stykker kage
# Ingredienser
150 g smør
2 dl sukker
250 g marcipan
3 æg
2 dl havregryn
1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 dl havregryn
200 g frugt som mango, ananas, sharonfrugt, kiwi eller
papaja
Creme:
4 spsk skyr eller kvark
1 tsk sukker
*
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 °C (varmluft) eller 200 °C alm ovn.
Kage:
Pisk smør og sukker sammen, til det bliver cremet. Brug fx en
elpisker
Riv marcipanen på et rivejern og vend det i massen
Pisk æggene i massen
Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og salt i massen
Smør en springform, ca. 22 cm, med blødt smør.
Eller læg bagepapir i en springform
Hæld dejen i springformen
Bag kagen midt i ovnen i ca 25 min ved 175 °C varmluft eller
200 °C alm ovn.
Stik en kniv ned i midten af kagen. Hvis der ikke er dej på
kniven, er kagen færdig
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af
Rist havregrynene på en tør stegepande, til de er gyldne
Creme:
Rør skyr med sukker
Skær kagen ud i 20 stykker
Skyl frugten og skær den i skiver, både eller tern
Server et stykke kage med creme, frugt og et drys af ristede
havregryn.
Tips: Vælg en marcipan af god kvalitet. Du kan også bruge
marcipanbrød. Lidt chokolade i kagen smager nemlig også godt.
I weekenden er det tilladt at glemme kulhydrater, nytårsforsæt
og motionsplaner. I stedet skal du tænde ovnen og bage en lækker kage til
venner og familie. Det smager meget bedre end en løbetur.
Vil du se flere dejlige opskrifter med kager - så se
HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter