Sauce. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 5 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sennepssauce, varm
30 g smør (ca 2 spsk)
30 g hvedemel (½ dl)
5 dl mælk og/eller fiskesuppe
3 spsk fiskesennep
salt og hvid peber
*
Sådan laves Sennepssauce, varm
1. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Rør melet i og rør blandingen ensartet.
2. Tilsæt mælk og/eller fiskesuppe lidt efter lidt og under stadig
piskning.
Lad saucen koge godt igennem for svag varme under jævnlig omrøring
i ca 5 min.
3. Tilsæt fiskesennep og smag saucen til med salt og peber.
Lad ikke saucen koge, efter at senrrepen er tilsat, det kan give
en bitter smag.
Tips: Server saucen som tilbehør til kogt fisk, især torsk
eller klipfisk.
Eller server den sammen med hårdkogte eller »smilende« æg.
Hårdkogte, hakkede æg smager godt vendt i saucen lige inden servering.
1 spsk kapers giver ligeledes en god smag her.
Variation: Fiskesuppen kan udskiftes med vand, så er sennepssaucen
neutral.
Eller den kan udskiftes med den (kød-)suppe, der i øvrigt bruges
i retten.
Se alle de bedste opskrifter med Sauce
Se alle de bedste opskrifter med Sennep
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------