Torsk, kartofler og grønsager bliver en fyldig og
velsmagende ret. Tilberedt på kun 20 minutter
Utrolig nem og lækker ret med en dejlig sauce.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: ca 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
750 g torskefileter
3 kartofler
2 løg
4 gulerødder
1 citron
2 laurbærblade
2-3 kviste timian
½ spsk salt pr.
liter vand
Sauce:
3 spsk smør
2 spsk hvedemel
4 dl af
fiskekogelagen
50 g flødeost
salt og peber
* Tilberedning
1. Skær
torskefileterne i mindre stykker.
Skær de skrællede
kartofler i små tern, de pillede løg i skiver og gulerødderne og citronen i
skiver.
2. Kom fisk og
grønsager lagvis i en gryde med laurbærblade og timian.
Hæld vand på, så det
lige dækker. Tilsæt salt.
3. Bring langsomt
til kogepunktet og lad det koge ved svag varme i 10 min.
Tag forsigtigt
fisken op og kog grønsagerne lidt mere, hvis de ikke er møre.
4. Smelt smørret i
en gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med
fiskekogelagen til en jævn sauce.
Rør flødeosten i og
smag saucen til med salt og peber.
5. Læg fiskestykker
og grønsager i et halvdybt fad.
Hæld saucen over og
server.