Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 1 time. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i
mikroovn. Fryse-egnet. (6-8 personer)
# Ingredienser til Farsbrød, Amerikansk:
3 skiver franskbrød
2 dl (tør) rødvin
2 løg
3 gulerødder
¼ selleri
50 g smør
2 spsk olie
750 g hakket oksekød
250 g hakket
flæskesmåkød
2 æg
2 laurbærblade
2 tsk finthakket
timian
4 spsk konc. tomatpuré
3 tsk salt
½ tsk stærkt chilipulver
Form: 1,5 l
*
Sådan laves Farsbrød, Amerikansk:
1. Skær skorpen af
franskbrødsskiverne med en skarp kniv.
Læg dem i en skål og
hæld rødvinen over.
2. Pil og hak
løgene. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Skræl sellerien og
riv også den groft.
3. Varm smørret og olien
på panden og svits grønsagerne et par min.
De skal ikke tage
farve. Tag panden fra varmen.
4. Bland de to slags
kød.
Rør de udblødte
franskbrødsskiver, æggene og de afkølede grønsager i farsen.
Tilsæt de knuste
laurbærblade, timian og tomatpuré.
Smag til med salt og
chilipulver.
5. Smør en form. Kom
farsen i og bank og tryk den sammen.
Smør farsbrødet med tomatpuré
Sæt formen i forvarmet
vandbad midt i ovnen ved 160 °C i en times tid.
Stik i farsbrødet.
Gaflen skal komme tør op.
Lad farsbrødet stå 5
min, før det serveres, vendt ud på et fad.
Server små
pillekartofler til.
Tips: Også velegnet kold som natmad, med flutes og
salat til.
Kan fryses.
Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se flere opskrifter
med Farsbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------