Her får du en uimodståelig opskrift på en lækker klassisk hønsefrikassé
- hvor du dog også sagtens kan bruge kylling - få opskrift her.
Til 5-6 personer.
Tilberedningstid: ½ time. Kogetid: 1½-2 timer. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 høne på 1½-2 kg
2-3 kogte gulerødder
2-3 kogte porrer
300 g ærter (1 pakke
frosne)
1 bdt persille
Sauce:
3 spsk smør eller
margarine
3 spsk hvedemel
3 dl hønsekødsuppe
2 dl fløde
2 æggeblommer
salt og peber
* Tilberedning
1. Kog den
istandgjorte høne i vandet tilsat salt og peber og laurbærblad i 1½-2 timer.
Del den kogte høne i
portionsstykker, uden skind og ben.
Skær de kogte
grønsager i små stykker.
Både kød og grønsager kan varmes i lidt hønsekødsuppe.
2. Smelt fedtstoffet
til saucen og rør det sammen med melet.
Spæd med suppen mens
der røres.
3. Rør fløde og
æggeblommer sammen.
Pisk det i den varme
sauce.
Bring den i nærheden
af kogepunktet og smag så til med salt og peber.
4. Anret kød og
grønsager i et fad.
Hæld den varme sauce over.
Drys med hakket
persille.
Serveres med løse
ris og/eller butterdejssnitter eller
i tarteletter.