Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 minutter. Kogetid: 45 + 15 minutter. Svær at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser til Blæksprutte Provençal:
1 kg små friske blæksprutter
salt
Endvidere:
4 spsk olie
2 løg
1-2 fed hvidløg
½ bundt persille
1 usprøjtet citron
2 dl (halv)tør hvidvin
salt og peber
* Sådan laves Blæksprutte Provençal:
1. Gør friske blæksprutter i stand. Se Blæksprutte.
Frosne sprutter skal bare tø igennem.
2. Kog blæksprutterne (krop og fangarme) for svag varme i
let saltet vand i 45 minutter.
3. Lad dem dryppe af i et dørslag.
Skær blækspruttekroppen i ringe.
Skær fangarmene i mindre stykker, eller lad dem være hele, hvis
de er meget små.
4. Hak løg og persille, pres hvidløgsfeddene.
Skær citronen i tynde skiver.
5. Varm olien og brun blækspruttestykkerne heri.
Kom løg, hvidløg og persille ved og steg videre 1 minut.
Hæld hvidvin ved. Kom citronskiverne i. Kom salt og peber i.
6. Kog videre ved svag varme i 10-15 minutter, til
blækspruttestykkerne er møre.
Et godt brød eller løse ris passer fint til.
Se flere
opskrifter med Blæksprutte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------