Her får du yakitori i 5 spændende udgaver. Med kylling, med
peanuts, med svampe, med laks og selvfølgelig med yakitori sauce. Nyd de
japanske spid.
Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min. Giver 6 spid.
# Ingredienser
3 kyllingebrystfileter
2 spsk sesamolie
2 spsk sesamfrø
1 tsk paprika
salt
* Tilberedning
Forvarm ovngrillen.
Bland yakitorisauce,
honning og eddike i en stor skål.
Krydr med salt.
Skær
kyllingebrystfileterne i ensartede tern.
Sauter kyllingen
raskt på en pande med sesamolie.
Krydr med salt, når
kyllingen er brunet.
Tag den fra varmen,
og pensl med saucen.
Sæt
kyllingestykkerne på bambusspid.
Grill spiddene under
ovngrillen.
Vend dem ofte, så de
bliver brunet på alle sider.
Bland imens sesamfrø
og paprika.
Drys det på de
færdige spid. Servér straks.
Hjemmelavet yakitorisauce
Opvarm 2 spsk soja,
2 spsk sake, 2 spsk mirin og
2 spsk rørsukker på
en lille pande.
Kog ind i nogle min
for lav varme.
Yakitori med
peanuts
Udskift sesamfrøene
med 2 spsk ristede, usaltede og
grofthakkede peanuts.
Svampe-yakitori
Udskift
kyllingebrystfileterne med store halverede champignon.
Brug 4 halve svampe pr.
spid.
Lakse-yakitori
Udskift
kyllingebrystfileterne med 3 stk laksefilet i tern.
Tunfisk kan også anvendes.
INFO: Ordet yakitori betyder ”grillet” ”fugl”, men referer typisk
særligt til kylling. Lignende sticks med andre ingredienser som okse, fisk,
svin og skaldyr m.fl. klassificeres som kushiyaki. Uden for Japan og endda også
i særlige områder i Japan går disse sticks under navnet yakitori.
Se alle de bedste
opskrifter med Kylling Svampe Fisk Salat Tilbehør Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------