Kyllingebryst spækket med urter og pakket i tynde skiver af parmaskinke, en delikat ret som passer alle godt. Hurtigt, let og lækkert
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15-20 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 kyllingebryster à ca. 125 g
olie til fadet
2 fed hvidløg
1 lille rød chilifrugt (valgfrit)
4-8 store salvieblade
½ tsk sort peber
8 tynde skiver parmaskinke
TIL SERVERINGEN:
salvieblade
dampede grønsager
kogte kartofler
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Placer risten i midten af ovnen.
Smør et ovnfast fad med olie.
2. Afpuds kyllingebrysterne og sørg for at de er lige store.
Pil og hak hvidløgene. Rens og hak chilifrugten.
3. Læg kyllingen i det smurte fad og læg 1-2 salvieblade på hver
filet.
Læg lidt chilifrugt og hvidløg på salviebladet og krydr med peber.
4. Sno 2 skiver parmaskinke om hvert stykke kyllingebryst så
salvie, hvidløg og chilifrugt pakkes ind.
5. Sæt i ovnen og steg i 15-20 min til parmaskinken er sprød
og kyllingefileterne er møre, men ikke tørre.
Lad kyllingepakkerne stå lidt inden de skæres i skiver.
Server med dampede grønsager, kogte kartofler og lidt ekstra salvie.
Tips:
Parmaskinke kan indeholde en hel del fedt.
Skinken skal derfor afpudses godt for tykke
fedtkanter. så fedtindholdet mindskes.
Andre urter kan anvendes i stedet for salvie,
fx persille, timian eller purløg.
Estragon er en anden krydderurt. som passer
meget fint til kylling.
Kylling i parmakappe:
Pr. portion: Energi: Kcal 154 = kj 646
Kulhydrat 0 g Protein 34 g Fedt 2 g (12%) Fibre 0 g
• Salvie tilfører en del fibre og jern.
• Kun 2 g fedt pr. portion.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.