Der er mange varianter af denne hurtige ret, men versionen
her rummer den klassiske kombination af jordnødder, kylling og chilier.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
300 g kyllingebryst, uden skind og ben
2 spsk jordnøddeolie
125 g afskallede jordnødder
1 frisk, rød chili, i skiver
1 grøn peberfrugt, udkernet, skåret i strimler
stegte ris, tilbehør
SAUCE
1½ dl hønsebouillon
1 spsk risvin eller tør sherry
1 spsk lys sojasauce
1½ tsk farin
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk revet, frisk ingefær
1 tsk risvineddike
1 tsk sesamolie
* Tilberedning
1. Kødet afpudses for fedt og skæres i tern på 2½ cm. Sættes
til side.
2. Varm jordnøddeolien i en forvarmet wok eller pande.
3. Kom jordnødderne i wokken og lynsteg i 1 minut.
Tag dem op med en hulske og sæt dem til side.
4. Kom kyllingekødet i wokken og svits det under omrøring i
1-2 min.
5. Rør chili og peberfrugt i og svits 1 minut.
Tag det hele op med en hulske og sæt det til side.
6. Kom halvdelen af jordnødderne i en foodprocessor og blend
dem næsten glatte.
Tilsæt om nødvendigt en smule bouillon, så det danner en
blød pasta.
Eller læg dem i en plastpose og knus dem med en kagerulle.
7. Sauce: Kom bouillon, vin, sojasauce, farin, hvidløg,
ingefær og risvineddike i wokken.
8. Saucen varmes igennem uden at koge.
Jordnøddepastaen, resten af jordnødderne, kyllingekødet.
chilien og peberfrugt røres i.
Bland det hele godt. til alle ingredienser er blandede.
9. Stænk sesamolie i wokken, rør og kog yderligere 1 minut.
Læg retten op på et varmt fad og server den varm med stegte
ris.
Næringsindhold:
Kalorier 342. Sukker 3 g. Proteiner 25 g. Fedt 24 g. Kulhydrater
6 g. Mættede fedtsyrer 5 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.