Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 40 min. Let at lave. Lav pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Gurkemejeris
3 forårsløg
2 spsk olie
1 tsk gurkemeje
3 dl brune ris
6 dl bouillon eller vand
salt
*
Sådan laves Gurkemejeris
1. Skær rodskiven af forårsløgene og skær dem i tynde ringe,
også det grønne.
2. Varm olien i en gryde og svits forårsløgene klare heri
sammen med gurkemejen.
3. Vend risene i og lad dem svitse et par min.
Hæld bouillon eller vand ved og tilsæt salt, hvis der bruges
vand.
Lad det koge for svag varme under låg ca. 40 min., til
risene er møre og alt vandet er opsuget.
Tips: Server gurkemejerisen til kødfarsretter eller
grønsagsretter.
Eller tilsæt flere grønsager og server den med brød som
hovedret.
Almindelige løg kan erstatte forårsløg.
Terninger af en peberfrugt kan tilsættes.
Hvide langkornede ris kan erstatte brune.
Tilsæt da kun 5 dl vand (bouillon) og lad risene koge ca 12 min
og trække yderligere 12 min under låg efter kogning.
Se flere
opskrifter med Gurkemeje
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------