Her er både svinemørbrad, lammemørbrad, kyllingefilet, bacon,
blommer og rødløg, så der er noget for enhver smag. Spiddene pensles med
kryddersmør
Giver 24 spid. Er fryseegnet uden kryddersmør og rasp, se
tips
# Ingredienser
24 tynde bambusspid - ca. 20 cm lange
3-4 kyllingefileter (ca. 400 g)
1 svinemørbrad (ca. 500 g)
400 g oksemørbrad
8-12 frosne, optøede lammemørbrader (ca. 500 g)
12-24 faste blommer (ca. 900 g)
24 tynde skiver bacon (ca. 450 g)
4 rødløg i tykke både (ca. 200 g)
Kryddersmør:
250 g smør
½ dl teriyakisauce (japansk grill- og stegesauce)
2 spsk fintrevet citronskal
2 spsk tørret basilikum
2 tsk stødt koriander
1 tsk fint salt
3 spsk rasp
Tilbehør: grøn salat og flutes
Drikkevarer: kraftig, fyldig rødvin – fx Côtes du Rhône
* Tilberedning
Læg spiddene i koldt vand i ca. ½ time.
Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder.
Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2x3 cm).
Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48
stykker.
Del baconskiverne midt over.
Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme.
Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt).
Tag spiddene op af vandet og tør dem.
Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem)
på spiddene
således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme,
lam og slut med løg.
Stil spiddene tildækket i køleskabet.
Kryddersmør:
Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det, men
uden at det bruner.
Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af
ingredienserne.
Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over.
Læg halvdelen af spiddene på risten.
Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spiddene
og drys dem med rasp
- ligeledes på begge
sider.
Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spiddene
i ca. 5 min.
Vend spiddene og grill dem færdige i alt ca. 9 min.
Dup resten af spiddene med kryddersmør, drys med rasp og
grill dem.
Tips: Hvis buffetspiddene skal fryses, så erstat de
frosne lammemørbrader
med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).
Genvej: Spiddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer,
før de grilles.
Se alle de bedste opskrifter med Grill/spid
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.