Tomater smager bedst om sommeren. Især bagte i en salat med
grønt og ost. En helt nem og enkelt salat som ser lækker ud og smager
fuldstændig fantastisk ❤
# Ingredienser
300 g blommetomater
3 spsk olie
1 fed hvidløg,
finthakket
salt og peber
2-3 håndfulde
blandet salat
1½ spsk balsamico
½ fed hvidløg,
finthakket
2 spsk olie
salt og peber
1 stort skalotteløg
skåret i tynde skiver
1 dl bredbladet
persille, plukket
125 g pecorino skåret i mindre stykker
Tilbehør: ristet
eller grillet brød
* Tilberedning
1. Halver tomaterne
på langs.
Kom dem på bageplade med bagepapir.
2. Hæld olie over,
og krydr med finthakket hvidløg, salt og peber.
3. Bag tomaterne 45
min ved 150 °C, til de er bløde, og er blevet koncentrerede i smagen.
Tag dem ud, og
afkøl.
4. Skyl salaten, og
slyng den i en salatslynge.
5. Bland balsamico
sammen med hvidløg, olie, salt og peber, og vend salaten sammen med dressingen.
6, Anret salaten på
et fad med bagte tomater, skalotteløg, plukket persille og pecorino.
INFO: Pecorino er en
fast, lagret fåreost fra Italien. Alternativt kan du bruge parmesan,
Vesterhavsost eller anden lagret ostetype.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.