Dejlig, kold suppe med agurker. Nem og lækker forret til
middagsselskabet. En iskold agurkesuppe er dejlig læskende på en varm dag, Klik
her og se opskriften.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Køletid: mindst 2
timer
# Ingredienser
2 salatagurker
1 liter hønsekødsuppe, evt. bouillon af terning
20 g smør
1 løg
100 g friske champignon
salt, peber fra kværn
purløg eller mynte
* Fremgangsmåde
1. Skær agurkerne over på den lange led. Skrab kernerne ud.
Skær grønsagen ud i skiver.
2. Bring suppen i kog i en gryde.
Hæld agurkerne i og lad dem simre i 5 min.
3. Smelt smørret på en pande og svits det finthakkede løg et
par minutter.
Tilsæt de rensede, finthakkede champignon.
Drys med salt og peber og kom løg og champignon i suppen.
Lad det simre et par minutter.
4. Køl suppen helt af. Smag den til.
Serveres meget kold med et drys af purløg.
INFO: Agurkesuppe er en traditionel polsk og litauisk suppe.
Der laves den af sure, saltede agurker og kartoffel. Lejlighedsvis erstattes
ris med kartoflerne. En lignende suppe er også almindelig i Ukraine og Ukraine,
hvor den er kendt som rassolnik.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Se alle opskrifter på suppe HER
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.