En nem malaysisk fiskeret, der smager forrygende. Kombinationen af fiskefilet,
tomat, karry og flere andre krydderier er fantastisk til hele familien.
Forberedelsestid: 25
min. Tilberedningstid: 25 min. Antal kuverter 4
# Ingredienser
3-6 mellemstore røde
chili
1 løg, hakket
4 fed hvidløg
3 stilke citrongræs
(kun den hvide del), skåret i skiver
4 cm frisk ingefær,
skåret i skiver
2 tsk rejepasta
3 spsk (60 ml) olie
1 spsk gul karry pulver
250 ml kokosmælk
250 ml vand
1 spsk
tamarindekoncentrat
1 spsk ketjap manis
350 g faste hvide
fiskefileter, skåret i små bidder
2 modne tomater,
hakkede
1 spsk citronsaft
¼ tsk salt
¼ tsk peber
* Tilberedning
1. Blend chili, løg,
hvidløg, citrongræs, ingefær og rejepasta i
en blender eller
lille foodprocessor, til det er hakket groft.
Tilsæt 2 spsk olie
og blend videre, indtil der er dannet en blød pasta.
Skrab siderne ned en
gang imellem med en dejskraber, så det
hele kommer med.
2. Opvarm resten af
olien i en wok eller i en dyb tykbundet pande og
tilsæt pastaen.
Steg den i 3-4 min
under konstant omrøring ved svag varme,
til det dufter
kraftigt.
Tilsæt
fiskekarrypulver og rør rundt i yderligere 2 min.
Tilsæt kokosmælk,
tamarinde, vand og ketjap manis, bring det i kog
under omrøring og
lad det simre ved svag varme i 10 min.
3. Tilsæt fisk,
tomat og citronsaft og smag til med salt og peber.
Lad retten simre i 5
min eller til fisken er kogt færdig.
Serveres med det
samme med dampede ris og garneret med spirer og urter.
Kokkens tip:
Fiskekarrypulver er
en krydderiblanding afstemt til fiskeretter.
Det kan købes i
asiatiske fødevarebutikker.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------