Se de forskellige
udskæringer fx 1. lammebov, 2. lammebryst, 3. lammeryg, 4. lammekoteletter og
sadel, 5. lammekølle. Gælder også for får.
1. Lammebov -
Forhandles hel eller i skiver. God at koge.
Skiverne kan koges,
steges eller grilles.
2. Lammebryst - Et
stykke med mange ben, som er godt til kogning eller grydestegning.
Findes af og til
uden ben.
Uden ben kan den bruges til en fin lammeroulade.
3. Lammeryg - Er god
til kogning og i gryderetter.
Skær gerne benene
fra inden tilberedningen, men kog dem alligevel med i gryden.
Så bliver smagen
kraftigere.
4. Lammekoteletter
og sadel -
Sælges som enkelte eller dobbelte koteletter.
Steges eller
grilles. Sadlen (= den hele ryg) helsteges.
5. Lammekølle - Hel
eller i skiver.
Hel er den fin at stege i ovnen. Skiver grilles eller pandesteges.
Sådan udbener du
brystet - Læg kødet på et skærebræt.
Skær snit langs siderne langs med hvert ribben.
Skær på begge sider.
Tag fat i benet og
træk det op mod dig.
Skær det af ved
fæstet og skær kødet fra.
Sådan udbener du
køllen - Brug en meget skarp kniv.
Mærk efter hvor benet ligger.
Følg det med kniven
og skær små snit udad, så benet "skrælles" frit.
Bred kødet ud, fyld
det og krydr.
Bind det sammen til
en steg.
Se alle de bedste opskrifter med Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------