Chaud-froid, (fransk varm-kold), en let krydret, kold sauce. Chaud-froid er en geleret sauce, der bruges til at glasere tilberedt kød med.
Kød dækket med chaud-froid er altså en kold ret, der ofte
serveres om sommeren eller som del af frokostbuffeten.
Sauce. Arbejdstid: 30 minutter. Middelsvær at lave. Mellem
pris.
# Ingredienser
til Chaud-froid, hvid:
Grundsauce:
50 g smør
50 g hvedemel
5 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
salt og peber
Gele:
2,5 dl hønsebouillon
8 blade husblas
* Tilberedning Chaud-froid,
hvid:
Grundsauce:
1. Smelt smørret i en tykbundet gryde uden at brune det og
rør hvedemelet i.
2. Tilsæt hønsebouillonen lidt efter lidt under piskning og
lad saucen koge godt igennem.
3. Tilsæt piskefløden, rør godt, og lad saucen koge godt
igennem.
Smag til med salt og peber.
Gelé:
4. Udblød husblassen i 7-8 minutter i koldt vand.
5. Varm 2,5 dl hønsebouillon op.
Knug vandet af husblassen og opløs den direkte i den varme
hønsebouillon.
6. Rør den varme gelemasse i saucen.
7. Stil saucen til side og rør i den af og til, mens den
svaler.
Når den begynder at tykne, er den klar til at dække lyst
kød, fx kylling eller lyst fuglevildt som fasan og agerhøne.
Tips: Hønsebouillonen kan udskiftes med
fiskebouillon, når det er fiskeretter, der skal overtrækkes.
Se alle de bedste opskrifter med Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------