Challa er de særlige brød der spises på sabbatten. Det er et snoet brød fremstillet med æg og ingen mælk. Denne form for Challa Sabbath brød opstod i det 15. århundrede Østeuropa. Dette er en af de mest skattede jødiske
fødevarer, og er derfor en stor del af livet i Israel.
# Ingredienser
til Grandma's challah:
2,5 dl lunken vand
1 spsk tørgær
50 g sukker
3 æg pisket
2 spsk vegetabilsk olie
1 tsk salt
800 g hvedemel
1 spsk valmue eller sesamfrø
* Tilberedning
Grandma's challah:
1. Opløs gær og sukker i lidt lunt vand, og lad det stå i 5
minutter
2. Mix mel og salt sammen, lav en fordybning i midten af
melet
3. Tilsæt 2/3 af ægget, olie gær-blandingen og det
resterende vand
4. Blandes sammen godt (varme hænder er godt)
Ælt dejen på et meldrysset bord
Tilsæt mel lidt efter lidt, indtil dejen er glat og elastisk
Læg dejen i en let olieret skål
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad hæve til det
dobbelte, ca 1 time
5. Del dejen i 3 lige store dele
Rul hver af delene i strimler ca 30 til 35 cm lange
Flet de tre strimler sammen, på en meldrysset bageplade
Dæk til og lad det hæve indtil det dobbelte (½ til 1 time)
6. Varm ovnen til 190 °C
Pensl brødet med æg
Drys med frø og sæt i ovnen i ca 40 minutter, eller indtil
det er gyldent.
Køles af på rist før det spises.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------