Det første trin til hjemmebag er at lave en levende surdej. Surdej
er en god start på lækkert hjemmebagt brød eller boller. Denne opskrift er nem
at gå til, men kræver 5 dage
Portion 1. Tid 5 dage
# Ingredienser
Vand 500 ml
Rugmel 200 g.
Hvedemel 300 g.
Maltmel 40 g.
* Tilberedning
På den første dag blandes
100 g rugmel og malt i en skål og 100 ml vand hældes i.
Bland ingredienserne,
dæk skålen med et håndklæde, læg det på et varmt sted i en dag.
Den næste dag fjernes
halvdelen af massen, der tilsættes 100
ml vand og 100 g rugmel.
Sæt startkulturen tilbage på et varmt sted.
På den tredje dag
begynder overfladen at boble, og der kommer en let gæringslugt.
Fjern halvdelen af
starteren, tilsæt 100 ml vand og 100 g hvedemel.
Opbevar starteren et
varmt sted i yderligere 24 timer.
I de næste to dage
gentages topdressingen med hvedemel og vand.
Herefter vil surdejen
være klar.
Det kan bruges til at
lave brød med det samme eller opbevares i køleskabet, og det skal fodres hver
4-5 dag.
Kalorieindhold 139
kcal pr. 100 g.
Proteiner 5,6 g. Fedtstof
0,6 g. Kulhydrater 28,2 g.
Se alle
de bedste opskrifter med Bagemaskine
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.