En dessert helt i
konditoriklasse. Men lad dig nu ikke afskrække. Selvom den ser avanceret ud er
den ganske let at tilberede. Lyder det ikke godt?
Tid: 40 min, heraf
10 min i ovnen + 2 timer hvor kagen står
koldt for at stivne. 6-8 pers.
# Ingredienser
250 g smør eller
margarine
2½ dl sukker
4 æg
3 dl hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk kanel
FYLD:
7 blade husblas
½ liter blåbær og
hindbær (250 g)
½ liter yoghurt
2 dl flormelis
½ tsk vaniljesukker
PYNT:
½ liter blåbær og
hindbær
* Fremgangsmåde
1. Rør fedtstoffet
luftigt med sukkeret, gerne med mixer.
Tilsæt æggene, et ad gangen. Vend melet i til sidst.
2. Smør en
springform, 25 cm i diameter.
Fordel ⅓ af dejen i formen i et ½ cm tykt lag.
3. Fordel resten i
en lille smurt bradepande, 20x30 cm.
Drys en blanding af
sukker og kanel over.
4. Bag begge kagerne
i en 225 °C varm ovn i 10 min.
5. Løsn forsigtigt
den runde kage af formen.
Skær den firkantede
i 2 dele og derefter i trekantede stykker -
med en grundlinje på
4-5 cm.
6. Læg husblassen
til fyldet i blød i koldt vand.
Rens bærrene og mos
dem.
7. Pisk yoghurten
sammen med flormelis og vaniljesukker.
Rør bærmassen i.
8. Kram husblassen
op af vandet og smelt den ved svag varme.
Rør det i bærmassen.
9. Sæt ringen på
springformen igen.
Stil de trekantede
stykker langs kanten med kanel- og sukkersiden udad.
Hæld bærmassen i.
Lad kagen stå i
køleskabet i 2 timer.
10. Løsn desserten
forsigtigt og stil den på et serveringsfad.
Pynt ovenpå og rundt
om med friske bær.
Tips: Man kan sagtens bruge frosne bær til denne
dessert.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------