Pytt i panna er en
slags svensk biksemad på pande. Den kan laves med mange slags kød og grønsager.
Vi har valgt en frisk udgave med kylling, butternut-squash og blomkål.
Butternut-squash er en slags fast græskar med meget smag.
4 personer. Arbejdstid:
35 min. Stegetid: 25 min.
# Ingredienser til Pytt
i panna:
2 kyllingebryster
2 løg
300 g
butternut-squash
300 g blomkål
800 g kartofler
(skrællede)
3-4 spsk olie
2 cm frisk ingefær
(finthakket)
5 stilke frisk
oregano eller basilikum (grofthakket)
Tilbehør: sød eller
stærk chilisauce eller begge dele
*
Sådan laver du Pytt
i panna:
Skær kyllingen ud i
terninger på ca. 2x2 cm.
Hak løgene groft.
Skræl squashen og
skær den i terninger på 1x1 cm.
Skær kartofler og
blomkål i terninger på ca. 1,5 x1,5 cm.
Brun
kyllingestykkerne på alle sider i 1 spsk olie på en varm pande.
Læg dem på en
tallerken og krydr med salt og peber.
Steg løg og
kartofler i 1 spsk olie på panden i 10 min.
Tilsæt squash og blomkål, dryp med
lidt mere olie og steg, til alle grønsager og kartofler er møre.
Tilsæt ingefær
og oregano eller basilikum og smag til med salt og peber.
Vend kødet i retten
og varm igennem.
Server pytt i panna
med sød eller stærk chilisauce.
TIPS: Denne portion
kræver en meget stor pande, så det kan være nemmere at bruge to pander, hvis du
har det. Alternativt kan du stege kylling, løg, blomkål og squash først i halvdelen
af olien, og derefter kartoflerne for sig i resten af olien. Bland det hele sammen
til sidst.
INFO: Dansk biksemad er en varm ret, som tilhører det
traditionelle danske køkken. Stykker af kogt kartoffel blandes med løg og
kødstykker og steges på en varm pande. Retten serveres med spejlæg og syltede
rødbeder og gerne med HP-sauce, Worcestershire Sauce, Engelsk Sauce og/eller
ketchup til, samt ofte med rugbrød ved siden af.
Kilde: Hjemmets bedste MAD