Spændende luksus med ris simret i kokosmælk og mange rejer –
det er super fest, eller drøm dig væk til Caribien - find inspiration i vores
mange opskrifter, tips og idéer.
Til 4 pers
# Ingredienser
125 g tørrede
kinesiske svampe
2 spsk vegetabilsk
olie eller jordnøddeolie
6 forårsløg, hakkede
50 g tør, usødet
kokosmel
1 frisk, grøn chili,
udkernet og hakket
225 g jasmin ris
1½ dl fiskebouillon
4 dl kokosmælk
350 g kogte. pillede
rejer
6 kviste frisk
thai-basilikum
* Tilberedning
1 Læg svampene i en
skål, dæk dem med varmt vand og
lad dem udbløde i 30
min.
Lad dem dryppe af,
skær stokkene af og kasser dem,
skær hattene i
skiver.
2 Varm 1 spsk af
olien i en wok og svits forårsløg,
kokosmel og chili i
2-3 min under konstant omrøring, eller
til det er let
brunet.
Tilsæt svampene og
svits under omrøring i yderligere 3-4 min.
3 Tilsæt ris og steg
under konstant omrøring i 2-3 min.
Tilsæt derefter
bouillon og bring den i kog.
Dæmp varmen og
tilsæt kokosmælken.
Lad det simre i
10-15 min, eller til risene er møre.
Rør rejer og
basilikum i, varm det igennem og server.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------