Dessert. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 3-4 min. Let at lave. Lav pris. 1 person
# Ingredienser
til Omelet, dessert
2 friske æg
2 tsk sukker
Til stegning: 10-15 g smør
Endvidere: lidt flormelis
*
Sådan laves Omelet, dessert
1. Skil æggene i blommer og hvider.
2. Pisk æggeblommerne lyse med 1 tsk af sukkeret.
3. Pisk hviderne halvt stive, tilsæt den sidste tsk sukker
og pisk dem netop stive, de skal ikke være alt for faste.
4. Varm smørret på en lille pande (15 cm). Det må ikke tage
farve.
5. Rør æggeblommer og æggehvideskum sammen og hæld det på
panden.
6. Lad omeletten bage for svag til jævn varme, til den er
fast i bunden, hævet, let og stabil.
7. Lad halvdelen af omeletten glide over på en varm
tallerken og vend den resterende halvdel over.
8. Drys med flormelis og server straks.
Tips: Omeletten kan fyldes med (varmet) syltetøj
eller kompot i serveringsøjeblikket.
Den kan også flamberes, dvs. dryppes/overhældes med rom,
cognac eller likør (gerne lunet, så fænger det bedre), som antændes med en
tændstik. Spiritussen skal holde mindst 40%, ellers fænger den ikke.
Omeletten kan laves til to, mere tilrådes ikke, så får den
svært ved at hæve let nok.
Brug en helt ren pande, ellers hænger omeletten i.
En pande, der kun bruges til omeletter og pandekager o.lign.
er at foretrække.
Teflonbelagte pander kan skylles rene i hedt vand,
støbejernspander kan skylles, tørres og gnides med groft salt.
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------